![]() |
رئیس جمهور عزیز؛ روحانی محترم
اول مهر، اولین روز باز شدن مدرسه ها بود که در جمع دانش آموزانی امیدوار به دولت تدبیر و امید، از بهروزی یک ملت بزرگ سخن رانده بودید. از لزوم تلاش همگان در مدارس برای ترسیم آیندۀ روشن ایران و ایرانی.
تاکید داشتید بر حق برخورداری یکسان همه دانش آموزان از عواطف معلم و مدیر؛ و همه معلمین و مسوولین آموزش و پرورش را ملزم داشتید که نگاهشان به دانش آموزان یکسان باشد و تفاوتی تحت عناوین نژاد، چهره، قیافه و یا تعلق به گروه سیاسی خاص در محیط آموزش و پرورش نباید وجود داشته باشد.
همه را باور داشتم اما راستش را بخواهی درک بسیاری از این کلمات پر تکلف برایم مشکل بود. مثلا آنجا که گفته بودید: «بی تردید بهروزی یک ملت در سایه خرد و علم حاصل می شود.»
با آنکه معنای دقیق کلمه بهروزی را نمی دانستم و درکی از سایه علم و خرد نداشتم اما ایمان داشتم که «بی تردید بهروزی یک ملت در سایه خرد و علم حاصل می شود.» چرا که این جملات جاری می شد از زبان بزرگمردی برآمده از آراء و اندیشه های پاک ملتی پاک نهاد. مردی از جنس صداقت و دوستی بود که در روز اول مهر این کلمات را محکم و شمرده بیان می کرد و با نگاه پر معنای خود آن ها را تا افق های بی پایان همراهی می کرد.
پیرو سخنان زیبای آن روز شما، من امروز به پشتوانه خداوند متعال و تدابیر دولت تدبیر و امید، امید آن دارم؛ بنای بلند عدالت و آزادی نه بر زبان برخی بیگانگان و فرصت طلبان، که بر پایه نهاد مقدس مدرسه استوار گردد. نهادی که در آن دانش آموزان پاک طینت بتوانند با آرامش کامل، مفاهیم بلند انسانی همچون؛ صداقت و مهربانی را مشق کرده و فارغ از سیاسی کاری های برخی سیاست بازان، گسترش عدالت و آزادی را در مدارس خود با تمام وجود احساس کنند که به قول خودتان «اولین محیطی که فرد را با جامعه واقعیاش از نزدیک آشنا میکند، محیط مدرسه است.»
رئیس جمهور با بیان اینکه قاعدتا همیشه رسم بر این بوده در روز آغاز سال تحصیلی سوالی با عنوان سوال مهر مطرح میشده و دانشآموزان عزیز مطالبی را در مورد آن سوال مطرح میکردند و مقاله کوتاهی میفرستادند و تعدادی از این افراد برگزیده میشدند، گفت: سوال من این است که دانشآموزان سراسر کشور، “اگر پدر شما رئیس جمهور باشد، چه اقدامی را به او توصیه میکنید که بتواند اعتدال و میانهروی را در همه ابعاد زندگی و اجتماعی جامعه ایران بگستراند.
حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان صبح امروز با حضور در دبیرستان نمونه دولتی فاطمه زهرا(س) منطقه ۱۸ تهران زنگ آغاز سال تحصیلی مدارس در سال ۹۲ را به صدا درآورد.
وی طی سخنانی در این مراسم با بیان اینکه اولین محیطی که کودک با آن آشنا میشود، خانواده است و آن محیط کودک را در مسیر اجتماعی شدن قرار میدهد گفت: اولین محیطی که فرد را با جامعه واقعیاش از نزدیک آشنا میکند، محیط مدرسه است که در کنار مطالبات، عواطف گوناگون را هم مشاهده میکند و در کنار آن برای اولین بار تنوع انسانها و نیازها را نیز میبیند.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه نیازها و مطالبات همه انسانها تقریبا بیپایان، است اظهار داشت: امکانات و منابع در هر جامعهای محدود است و اینجاست که تعارض مطالبات و خواستهها با امکانات موجود آغاز میشود و در چنین شرایطی است که ما نیاز به مقررات و قانون داریم. آشنایی با قانون و قانونمداری باید از مدرسه آغاز شود. در مدرسه است که همه دانشآموزان باید به حقوق خود و در کنارش به تکالیف خود اشنا شوند.
وی خاطرنشان کرد: قانون مجموعه ای از حقوق و تکالیف انسانها در یک جامعه است. دانشآموزان باید بدانند از حق آموختن بطور مساوی برخوردار هستند و از احترام و کرامت نیز برخوردار هستند. دانشآموزان باید بدانند همه از امکانات یک مدرسه به صورت مساوی برخوردار خواهند بود. دانشآموزان باید بدانند از عواطف، معلم و مدیر به طور یکسان برخوردار هستند.
“همه معلمین و همه مسئولین آموزش و پرورش باید بدانند که نگاهشان نسبت به دانشآموزان باید نگاه یکسانی باشد. تفاوتی به نام، نژاد، چهره و تعلق به گروه سیاسی خاصی در محیط آموزش و پرورش نباید وجود داشته باشد؛ تمام دانشآموزان از کلاس اول تا پایان دوره متوسطه باید بدانند از امنیت جسمی و روحی در مدرسه برخوردار هستند و هیچ معلمی و مدیری نباید به خود اجازه دهد به دانشآموزی توهین کرده و با لحن و کلام درشت با دانشآموز سخن بگوید. اهانت به دانشآموز، اهانت به کل ملت ایران است همه دانشآموزان فرزندان این مرز و بوم هستند.”
رئیس جمهور ادامه داد: من از تنبیه جسمی سخنی نمیگویم که قطعا وجود ندارد اما اگر خدای ناکرده در گوشهای از کشور دانشآموز با تنبیه جسمی در دولت تدبیر و امید مواجه شود، به “اشد وجه” با آن برخورد خواهد کرد.
رئیس جمهور اظهار داشت: ما باید کاملا دانشآموزان را به حقوقشان آشنا کنیم البته در کنار تکالیفشان. تکلیف نظم کلاس، تکلیف احترام به معلم و درست درس خواندن و تکلیف به همکلاسی احترام گذاشتن و تکلیف اینکه دانشآموزی حق ندارد با همکلاسی خود به دعوا یا مشاجره بپردازد، از تکالیف یک دانشآموز است.
وی افزود: دانشآموز باید بداند اگر از مسیر اعتدال، اخلاق و قانون فاصله گرفت باید آثار، عواقب و تبعات آن را بچشد و بداند تخلف از قانون دارای تبعات خواهد بود. دانشآموز باید بداند اگر حقش تضییع شد حق اعتراض دارد. باید حق اعتراض یک دانشآموز از مدرسه آغاز شود و اگر اعتراض او به معلم تاثیری نگذاشت باید بداند که میتواند این شکایت و اعتراض را با مدیر مدرسه مطرح کند و اگر دید موثر نبود باید بداند که در مراحل بعد به مراتب میتواند اعتراض خود را مطرح کند. حق اعتراض، آغاز شکوفایی کرامت و عظمت یک انسان است و ما باید آن را از مدرسه شروع کنیم و این میتواند جامعه ما را به سمت قانونمداری سوق دهد.
رئیس جمهور تاکید کرد: سعادت و بهروزی یک ملت در سایه قانونمداری است و استبداد و خودکامگی در کشور، از قانونگریزی آغاز میشود.
روحانی ادامه داد: درخواست من از همه فرهنگیان کشور آن است که در محیط مدرسه کمک کنند تا دانشآموزان بهتر و راحتتر با زندگی اجتماعی خود آشنا شوند و با قانون به حق و حقوق خود آشنایی بیشتری پیدا کنند.
وی با بیان اینکه در آغاز اولین سال تحصیلی دولت تدبیر و امید میخواهم چند درخواست را از فرهنگیان مطرح کنم، اظهار داشت: درخواست من این است که زنگ کتاب را تشکیل دهید و ساعتی را در طول هفته یا ماه به کتاب خواندن و کتابخوانی و توضیح آنچه دانشآموز در کتاب یافته است، اختصاص دهید. جامعه ما از کتاب و کتابخوانی فاصله دارد و خواندن کتاب و آشنایی با کتاب باید از کلاس اول مدرسه آغاز شود.
رئیس جمهور گفت: در کشورهای پیشرفته معمولا دانشآموزان سالهای اولیه دبستان هر هفته چند کتاب میخوانند و خلاصه کتاب را در فرصتی برای همکلاسیهای خود بیان میکنند.
روحانی ادامه داد: درخواست دیگرم از فرهنگیان این است که فرهنگ شفاهی را به فرهنگ کتبی تبدیل کنید؛ بسیاری از مردم جامعه ما میتوانند خواست خود را با زبان بیان کنند اما توان ندارند ولی میتوانند آن را با قلم بر روی کاغذ بیاورند. چقدر حقوق مردم در سایه همین نقص و کاستی پایمال میشود. لذا درخواستم این است که زنگ انشاء را احیاء کنید.
وی خاطرنشان کرد: زنگ انشاء را نه به معنای سنتی آن، بلکه بگذارید دانش آموز در انشایش ابتدا معلم را نقد کند و از کاستی مدرسهاش بگوید و برای بهتر شدن مدرسهاش پیشنهاد بدهد. به دانشآموز اجازه دهید در انشایش از رئیس جمهورش انتقاد کند و به رئیس جمهورش پیشنهاد دهد.
رئیس جمهور تصریح کرد: مدارس نیز اینگونه انشاءها را به ریاست جمهوری ارسال کنند تا پیوند و رابطه رئیس جمهور با دانشآموزان، فرزندان عزیز این مرز و بوم بیشتر و بیشتر شود.
روحانی تصریح کرد: همچنین از فرهنگیان میخواهم زنگ گفتوگو را تشکیل دهند، مخصوصا در دوران متوسطه و یا شاید در سالهای پایانی دبستان؛ بگذارید گفتوگو کردن، مباحثه کردن و با یکدیگر سخن گفتن، نقد کردن و نقد مودبانه کردن از دوران دانشآموزی آغاز شود و دانشآموزان آن را بیاموزند.
وی در ادامه تاکید کرد: آن کرسی آزاداندیشی که رهبر معظم انقلاب بر آن تاکید کردند، از زنگ گفتوگو شروع و آغازش کنید. من به وزارت فرهنگ و وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد میکنم که این زنگ را در ساعتی از هفته یا ماه بگنجانند و بعد جزو مواد درسی که نمره دارد، قرار دهند. بگذارید دانشآموزان به بحث، مباحثه و تضارب آراء از آغاز تحصیلاتشان آشنا و آشناتر شوند.
رئیس جمهور با بیان اینکه قاعدتا همیشه رسم بر این بوده در روز آغاز سال تحصیلی سوالی با عنوان سوال مهر مطرح میشده و دانشآموزان عزیز مطالبی را در مورد آن سوال مطرح میکردند و مقاله کوتاهی میفرستادند و تعدادی از این افراد برگزیده میشدند، گفت: سوال من این است که دانشآموزان سراسر کشور، “اگر پدر شما رئیس جمهور باشد، چه اقدامی را به او توصیه میکنید که بتواند اعتدال و میانهروی را در همه ابعاد زندگی و اجتماعی جامعه ایران بگستراند.”
روحانی گفت: رئیسجمهور در ضمن این سوال میخواهد، افتخار کند که همه دانشآموزان او را به عنوان “پدر” بدانند و ببینند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: دورود و سلام خود را به همه دانشآموزان، معلمان، فرهنگیان و همه آنهایی که به علم، علمآموزی و علمآموزان مشغول هستند، اعلام میکنم.
نظرات شما عزیزان:

پاسخ فاطمه(اینهیه):راست میگی هاکی حوصله خوندن اینا رو داره

پاسخ فاطمه(اینهیه):چی میگی اجی؟من حتی اینا رو نخوندم*_*

